Workshop 'Through the Grapevine' - Emmi Väisänen

  • Cursus of workshop
  • Circus

Emmi Väisänen behoort tot de artistieke ploeg van Not Standing vzw, het gezelschap van Alexander Vantournhout. Zij danst ondermeer mee in 'SCREWS'. Emmi was mee betrokken in het creatieproces van 'Through the Grapevine' en geeft op 17 oktober 2020 een workshop voor jongeren (14 en 30 jaar) die graag met het materiaal van de voorstelling aan de slag gaan.
'Through the Grapevine' is een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje.
Ze zijn getraind maar zeker niet perfect en proberen ook niet te overtuigen met virtuoze bewegingen. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen en door de bewegingen ontdekken ze zelf de sterktes en zwaktes van hun eigen specifieke lichaamsbouw.
De choreografie speelt met deze verschillen in proporties en fysieke kracht. De performers zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij ook humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.
Een organisatie van Passerelle vzw, Not Standing vzw, PERPLX vzw & Schouwburg Kortrijk.

Wanneer

tot

Locatie

Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Reservaties

Links

https://www.schouwburgkortrijk.be/

Organisatie

Schouwburg Kortrijk
Workshop 'Through the Grapevine' - Emmi Väisänen